keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Tallinna 21.-22.7.2012

Vietettiin viiden hengen tyttöporukalla viikonloppu tuolla lätäkön toisella puolella. Varmaankin niitä kesän ainoita viikonloppuja, jotka on kaikille vapaa eikä oo mitään muita yhteisiä suunnitelmia. Matkan varaaminenkin jäi aika myöhäiseksi, kun piti odottaa varmistuksen varmistusta työvuoroista. Onnneksi Teea otti lopulta tilanteen hallintaan ja käveli viikkarin myymälään varaamaan kyseiselle viikonlopulle matkat ja hotellin.

Ostettiin paketit viikkarilta, mihin kuului menopaluu Viking Linen XPRS:llä Tallinnaan ja yöpyminen sataman kupeessa olevassa neljän tähden Nordic Hotel Forumissa. Hotellin sijainti oli aivan paras mahdollinen. Kaikkialle oli vain lyhyt kävelymatka, niin satamaan kuin myös vanhaankaupunkiin. Matkan hinnaksi tuli yhdeltä 67,67€, joka ei tuntunut mitenkään pahalta.


Paatti lähti Helsingistä 11:30 ja oli perillä Tallinnan päässä 14:00. Käveltiin hotellille, checkattiin ittemme sisälle ja päästiin kurkkaamaan huoneisiin. Ne tosiaan oli vähän eri luokkaa, kun mihin yleensä ollaan totuttu. Ihmisen silmin, joka on tottunut yöpymään reissuillaan hostelleissa ja jakamaan huoneensa muiden kanssa dormeissa, neljän tähden hotelli ja huone parivuoteella on hienoakin hienompi. Tilaa kylpyhuoneessa oli kolme neljä kertaa enemmän kun oman yksiön samaisessa huoneessa. Olin tosi tyytyväinen huoneeseen ja etenkin siitä maksettuun hintaan.


 
Ensimmäiseksi lähdettiin kävelemään Tallinnan vanhaakaupunkiin, jonka portille Nordic Hotel Forumilta oli sadanmetrin matka. Käveltiin kaikessa rauhassa mukulakivikatuja pitkin raatihuoneentorille, sillä oltiin etukäteen sovittu, että vasta toinen päivä pyhitettäisiin shoppailulle ja muille kotiinviemisten ostamisiin.

 
Kierreltiin ja kaarreltiin ihastellen vanhoja rakennuksia ja sateen yllättäessä hypättiin lähimpään kahvilaan pitämään sadetta. Kyseinen kahvila, jonka nimestä mulla ei ole minkäänlaista muistikuvaa osottautui oikeaksi löydöksi. Paikka oli kaikin puolin mahtava. Parvellinen pieni tila, joka huokui tunnelmaa. Tuoreet mansikat jäätelöllä maistui hämärässä valaistuksessa ja röpeliäisten kiviseinien sisällä aivan kesältä.

 Sateen loppuessa jatkettiin matkaa näköalatasanteelle, jonne matka oli hetkeä aikaisemmin keskeytynyt. En muistanut edes kuinka upealta maisemat näyttivät tasanteelta. Tonne pitää kyllä varmaan jatkossakin joka kerta kivuta. Diggailtiin kaupunkinäkymää ja muita maisemia hetki, kunnes jatkettiin taas mataa. Lähdettiin kävelemään takaisin hotellille ja kuljettiin vanhankaupungin puolta, jolla en ollut aikaisemmin edes kävellyt. Taas tuli nähtyä vähän uusia paikkoja ja lisää ihmeteltävää.

 
Kiertelyn jälkeen lähdettiin kaupan kautta hotellille. Vietettiin iltaa Sallan ja mun hotellihuoneessa. Vähitellen porukkaa alkoi pudota väsymyksen takia pelistä ja lopulta ainostaan Mari ja mä lähdettiin tutustumaan yölliseen kaupunkiin. Käveltiin viinipullon kanssa näköalapaikalle, istuttiin muurin reunalla tuijottaen valaistua kaupunkia ja jutellen kaikesta mahdollisesta mistä parhaimpien ystävien kanssa nyt vaan voikaan jutella. Kaikesta maan ja taivaan väliltä. Fiilis oli kaikista rennoin!
Lopulta alettiin pohtia aikaa, joka oli kulunut kuin hujauksessa ja lähdettiin kävelemään molemmat todella tyytyväisinä hotellille nukkumaan. Pakko muuten vielä mainita, että ton illan keskustelu oli jotenkin erityinen. Siinä oli jotain joka oikeesti merkitsee ja paljon. <3Aamulla nautittiin hotellin aamupalaa, joka oli mun mittapuunmukaan luksusmainen. Kaikkea mahdollista ja niin paljon etten edes jaksanut syödä kaikkea. Aamupalan jälkeen yllätysyllätys SHOPPAILEMAAN. Matkalaukut terminaalin tavaran säilytykseen ja kohti kauppakeskus Kristiinea.
Sillä saatiinkin sitten kulutettua aikaa. Shoppailujen jälkeen tytöt haki tuliaiset superalkosta ja tän jälkeen saikin juosta laivaan koomaamaan.
 

Pikkuloma, mutta toimiva! :)

-A
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti