torstai 23. helmikuuta 2012

Venäjän reissun suunnittelu...

Oon halunnut päästä Venäjälle viimeset viisi vuotta ja nyt vihdoin ja viimein alkaa näyttää siltä, että sinne todella pääsisin. Suunnitelmissa on lähteä Sallan kanssa Pietariin parin päivän mittaselle matkalle, jonka tarkoituksena on ehtiä näkemään mahdollisimman paljon kaupunkia ja lisäksi käydä tsekkaamassa yksi siellä oleva keikka. Ennen matkaanlähtöä on kuitenkin lähes miljoona asiaa hoidettavana. Venäjälle kun ei noin vain lähdetäkään. Oon jopa miettinyt, että ollaanko koskaan aikaisemmin nähty yhdenkään reissun takia näin paljon vaivaa.

Kuva: http://stpetersburg-guide.com/experience/tierney.shtml

Ollaan päätetty, että mennään Pietariin junalla (Allegrolla), koska sillä pääsee ehkä helpoiten täältä Lahdesta. Junavuoroja kulkee Helsinki-Pietari-Helsinki väliä useampi päivässä ja tästä syystä ollaan päädytty Allegroon, ei se takia että se on suomalainen, vaan siksi että se kulkee paljon fiksumpina aikoina, kun noi venäläiset junat. Tulevaa reissua varten ollaan päätetty, että hypätään Lahdesta keskiviikko aamuna klo. 06:02 Pietariin lähtevään junaan. Junalippujen hinta 64,88€/suunta. Hinta tuntuu semi korkeelta, kun on tottunut VR:n opiskelija-alennuksiin ja jäädään kokonaan niitä ilman. Mutta ottaen huomioon, että ylitetään kuitenkin raja ja ei jouduta istumaan missään vuonna nolla tehdyssä pikajunassa, suostun maksamaan kyseisen summan.

Kuva: http://sb.westfordk12.us/pages/6gweb/6gss/wtravel10/r/rkylem/index.html

Lippuja ei ole vielä hommattuna, KOSKA kuten aikaisemminkin jo mainitsin Venäjälle ei noin vain mennä. Pakko tunnustaa, että vaikka oon lukenut maantieto ja jopa kirjoittanut sen YO-kirjoituksissa, en tiedä lähes mitään Venäjästä. (tai ainakaan enempää kuin mistään muustakaan maasta.) Ensimmäisenä tai viimeistään toisena Venäjästä ja sinne matkustamisesta tulee mieleen aina se, että maahanpääsyyn vaaditaan viisumi. En ole koskaan aikaisemmin hommannut minnekään viisumia, joten tää on mulle aivan uutta. Onneksi saa tehdä tänkin jonkun kanssa kaksin. Nähdään parin päivän päästä Sallan kanssa ja täytetään yhdessä viisumihakemukset. Näin kumpikaan ei pääse mokailemaan hakemuksen täyttämistä. :D (viisumista ja sen hankinnasta tulee myöhemmin kokonaan oma postaus, sillä ainakin  me saadaan olemattomastakin asiasta ongelma...)

Jos ton viisumi -asian voi luokitella edes pieneksi ongelmaksi, niin hyvänä kakkosena tuleekin sitten varmaan "kieli". Meistähän ei kumpikaan puhu sanaakaan venäjää, ei edes ymmärretä sitä. Siis eihän matkailijan pidä osata paikallista kieltä. Kyllähän englannilla pärjää oikeastaan paikasta riippumatta. Mutten ole aivan varma voiko tätäkään allekirjoittaa täysin, kun kyseessä on Venäjä. Okei, tää on ehkä liiankin suurta yleistämistä, mutta ainakin tähän asti on tuntunut siltä. Onneksi voin hokea koko reissun ajan kaikille vaan "daa daa" ja hymyillä nätisti.

Majoitus on oikeastaan päätetty, muttei mikään tietenkään ole vielä 100% varmaa. Ei olla viitsitty suunnitella reissua sen enempää ennenkun ollaan saatu viisumit käsiin. Yksinkertaisestihan tää johtuu siitä, etten halua tehdä turhaa työtä, jos jostain syystä meidän reissu "estetään".

Mutta palaillaan asiantiimoille, kun suunnitelmat ei oo enää ihan näin auki kun mitä ne nyt on. :D

-A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti