sunnuntai 11. elokuuta 2013

Prague day. 3

Kauheeta kirjoittaa, mutta sitten olikin jo viimeinen päivä Prahassa. Meidän miniloma alkoi tehdä loppua, sillä seuraana päivänä sai taas mennä töihin...

Equity Pointin huoneet tulee luovuttaa klo. 10 mennessä, joten lähdettiin taas liikkeelle ajoissa. Jätettiin laukut hostellin matkatavarasäilytykseen, niin ei pitänyt niistä sitten stressailla sen enempää.
 
Ensimmäisenä lähdettiin Tanssivalle talolle päin. Se oli listalla yhtenä niistä paikoista, jonka halusin nähdä. Olihan se oikeastaan ainoita asioita, joita tiesin Prahasta etukäteen. :D
 
 
 
 
Tota Vltava -joen vartta oli tosi kiva kävellä, kun joka puolella huomasi jotain aivan yli kaunista katseltavaa. Välillä olisi kyllä toivonut, että joenvarrella olisi tuullut edes vähän. Koko meidän loman ajan lämpötila oli kolmessakymmenessä ja pienestäkään tuulenvireestä ei ollut minkäänlaista tietoa. Ilma oli tosi seisahtanut.
 
Oltiin edellisenä päivänä bongattu tuttu kahvila ketju "Coffee Shop" ja koska suussa maistoi melkein heti maailman parhaimman Caramel Macchiaton oli sinne myös suunnattava kahville.
 
 
 
  Kahvittelun jälkeen lähdettiin kävelemään joelle päin, sillä oltiin päätetty että mentäisiin polkuveneilemään. Oltiin katsottu veneilijöita useita kertoja kuluneiden päivien aikana ja olihan sinne itsekin päästä. Salla ilmoitti, ettei ole koskaa aikaisemmin polkenut polkuveneellä ja omasta edellisestäkin kerrasta alkoi olla reilu 10vuotta, joten saattoi jo epäillä omaa osaamista. :D


Vuokraus maksoi tunnilta 250korunaa, joka on noin 10€... Viiden euron hinta hengeltä ei tuntunut meidän mielestä erityisen kalliilta ja niin hypättiin veneeseen. Päivä alkoi viinipiknikillä ja oli kieltämättä aika rentoa vain istua paatissamme katsellen ympärilleen maistellen halpaa, hyvää viiniä.

Aika joella kului tosi nopeasti. Oltiin ihan varmoja, ettei jaksettaisiin edes polkea koko tuntia, mutta kun katsottiin kelloa niin tajuttiin että jäljelläolevaa aikaa oli enää reilu 10min. Tonne voisi hyvin mennä vaikka uudestaankin. Ja tyttömäiseen tapaan pohdittiin vaan, kuinka hyvin tossa ruskettuisi jos viettäisi päivät joella polkuveneilemässä. :DDD
 

 
 
 


 
 
 
 

Kun tunti oli kulunut ja meidän aika loppunut, siirryttiin läheiseen puistoon istumaan. Katseltiin joella veneileviä ja polkuveneileviä ihmisiä, joita oli muuten tullut puoleen päivään mennessä jo hurjasti lisää. Oli kiva istua edes hetki puiden alla varjossa, kun helteet jatkui edelleen.
 
 
 
 
Vaikkei itseasiassa ollutkaan vielä yhtään nälkä, lähdettiin suuntaamaan kohti HRC:ta. Kello oli kuitenkin sen verran, että jos halusi syödä ennen lentokentälle lähtöä oli se syytä tehdä vähitellen. Vaikka reissussa voisikin aina etsiä uusia paikallisia ravintoloita/keittiöitä, niin jotenkin tulee aina kierrettyä kaikki HRC:t. No mikäs siinä, diggaan ruuasta ja palvelusta.
  
Vaikka meidän lento Suomeen lähtikin vasta illalla, niin siihen täytyi kuitenkin alkaa valmistautumaan. Tehtiin viimeisiä shoppailuja ostoskadulla ja käytiin vielä terdellä maistelemassa paikallista halpaa kaljaa. Fiilis oli niin rento, että olisi voinut hyvinkin jäädä reissuun vielä pidemmäksikin aikaa. Praha osoittautui kaupungiksi, johon on ehdottomasti palattava vielä joskus uusiksi.
 
 

 

 
 Metrolla ja bussilla taas samaa reittiä takaisin lentokentälle. 90min lippu automaatista maksoi 34korunaa eli vähän vähemmän kun kuskilta ostettuna. Bussi oli tietenkin täynnä ihmiä ja siinä helteessä sai olla tyytyväinen, että laukusta löytyi vielä juomapullo. Muuten olisi voinut käydä vähän ikävästi, koska oikeasti alkoi matkassa hieman heikottaa.Lentokentällä käytettiinkin sitten tuliaisiin viimeiset korunat, ettei niitä täytyisi enää vaihtaa takaisin euroiksi. Oli myös melko huvittavaa, ku tuli taas todistettua että reissussa törmää tuttuihin. Samalla lennolla takaisin Suomeen lensi 6tuttua.
Onko maailma pieni vai pieni? 

-A


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti